Puhujat

Vuonna 2020 Käräjillä on puhumassa loistelias joukko huippuasiantuntijoita käsittelemässä juridiikan ajankohtaisimmat ja tärkeimmät puheenaiheet.

Verotuslinja

Heikki Wahlroos

Partner, Borenius Asianajotoimisto Oy 

Boreniuksen osakas Heikki Wahlroos neuvoo asiakkaita kotimaista ja kansainvälistä yritysverotusta koskevissa asioissa. Hän on erikoistunut mm. yritys- ja rakennejärjestelyiden, laajojen veroriitojen ja pääomasijoitustoimialan verokysymyksiin. Heikki toimii Suomen Asianajajaliiton vero-oikeuden asiantuntijaryhmän puheenjohtajana ja Suomen Veroasiantuntijat ry:n hallituksen jäsenenä.

Verovelvollisen oikeusturva digiaikana (otsikko ja sisältö täsmentyvät lähipäivinä) • Klo 13.50

Merja Raunio

Asianajaja, Roschier Asianajotoimisto Oy

Merja Raunio on yksi Suomen johtavista siirtohinnoittelun asiantuntijoista. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus vero-oikeudesta painopistealueinaan erityisesti kotimainen ja kansainvälinen yritysverotus. Hän on työskennellyt uransa aikana monipuolisesti erilaisissa yritysverotukseen ja siirtohinnoittelun suunnitteluun liittyvissä projekteissa sekä osallistunut veroriitojen ehkäisemiseen ja ratkaisemiseen sekä kotimaisissa oikeudenkäynneissä että keskinäisissä sopimusmenettelyissä. Ennen siirtymistään Roschierille 2017 Merja työskenteli PricewaterhouseCoopersin Suomen yhtiön partnerina.

Miten markkinaehtoperiaate toimii digitaalisessa liiketoiminnassa? • Klo 13.10

Jari Salokoski

Hallitusneuvos, Valtiovarainministeriö

Miten digitaalinen talous näyttäytyy verolakien valmistelijalle? • Klo 14.45

Maria Volanen

Johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus ry

Maria Volanen toimii johtavana veroasiantuntijana Teknologiateollisuus ry:ssä, joka on 1.600 teknologia-alan (mm. elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, sekä tietotekniikka-ala) jäsenyritystä edustava etujärjestö. Lisäksi hän on digitalisoituvien teknologia-alan yritysten eurooppalaisen kattojärjestön DIGITALEUROPEN veroryhmän puheenjohtaja. Yhteensä hän on työskennellyt lähes 15 vuotta verotuksen parissa, mm. Verohallinnossa, verokonsultointiyrityksissä sekä Sanoma Prolla verotuksen tuottajana.

Digitaalisen talouden ytimessä – Teknologiateollisuus ry • Klo 15.25

Johanna Waal

Verojohtaja, Konserniverokeskus

Johanna Waal on toiminut Verohallinnon Konserniverokeskuksessa suuryritysten verotukseen liittyvissä asiantuntija- ja johtamistehtävissä yli kymmenen vuoden ajan. Konserniverokeskus on ollut vahvasti mukana tukemassa Valtiovarainministeriötä OECD:n Digital Economy -työssä, liittyen digitaalisen liiketoiminnan kansainväliseen verojärjestelmään. Veroasioiden lisäksi Johannan kiinnostuksen kohteita ovat liiketoiminnan ja yrityskulttuurin kehittäminen sekä palvelumuotoilu, jota hän on opiskellut Laurean Service Innovation & Design koulutusohjelmassa. Ennen uraa Verohallinnossa Johanna on työskennellyt asianajomaailmassa yritysjuridiikan parissa.

Miten digitaalisen toiminnan verotuksen muutoksiin on varauduttu Verohallinnossa? • Klo 11.05

Jouni Weckström

Asianajaja, Asianajotoimisto Waselius & Wist Oy

Jouni Weckström on Waselius & Wistin osakas. Jounilla on yli 20 vuoden kokemus veroriitoihin, yritysverotukseen ja kansainväliseen verotukseen liittyvistä tehtävistä Suomen johtavissa asianajotoimistoissa, veroasiamiehen toimessa ja Verohallinnon asiantuntijana. Jouni on yksi Suomen johtavista veroriitoihin erikoistuneista asianajajista.

Linjan puheenjohtaja

Digitalisoitunut talous ja paradigman murros kansainvälisessä verotuksessa • Klo 11.25

Työoikeuslinja

Timo Jarmas

Asianajaja, osakas, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Timo Jarmas on erikoistunut työoikeuteen ja riitojen ratkaisuun. Timolla on pitkä kokemus työ- ja virkamiesoikeudellisista prosesseista yleisissä tuomioistuimissa ja hallinto-oikeuksissa. Lisäksi hänellä on monipuolinen kokemus työturvallisuusrikosasioista ja välimiesmenettelyistä.

Timon asiantuntemus kattaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti yritystoiminnan uudelleenjärjestelyihin, yhteistoimintamenettelyyn, johtaja- ja työsopimuksiin sekä työehtosopimusten soveltamiseen ja vaihtamiseen liittyvät kysymykset. Hän neuvoo kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita vaativissa työoikeudellisissa kysymyksissä ja pitää koulutuksia, luentoja ja seminaariesityksiä työoikeudesta.

Timo toimii Eversheds Asianajotoimisto Oy:n työoikeus – osaamisryhmän sekä koulutus ja julkaisut – osaamisryhmän vetäjänä.

Linjan puheenjohtaja

Milloin työpaikkakiusaamisesta tulee rikos? • Klo 13.20

Annemari Kovalainen

HR Director, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Annemari Kovalaisella on 15 vuoden laaja-alainen kokemus henkilöstötehtävistä sekä kotimaisissa että kansainvälisissä asiantuntija- ja palveluorganisaatioissa. Erityisesti kiinnostus ja asiantuntemus ovat kasvuyritysten henkilöstöhallinnon ja osaamisen johtamisen kokonaisuuden kehittämisessä. Ennen asianajoalaa hän on työskennellyt mm. lääketeollisuudessa, henkilöstökonsultoinnissa sekä tieto- ja teknologiapalvelualoilla.

Uusi työaikalaki tuli voimaan • Klo 11.35

Jaana Paanetoja

OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti

OTT, varatuomari, dosentti Jaana Paanetoja on puolueeton työoikeuden moniosaaja. Hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus opettajana ja kouluttajana eri yhteisöissä sekä kirjojen ja artikkeleiden kirjoittajana. Muun ohessa hän on osallistunut lainvalmisteluun, työneuvoston ja työtuomioistuimen toimintaan.

Whistleblowing työelämässä; työnantajan toiminnan epäkohtiin puuttuminen • Klo 14.30

Sanna Soukko

Asianajaja, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Sanna Soukko työskentelee työoikeuteen ja riitojen ratkaisuun erikoistuneena asianajajana Eversheds Asianajotoimisto Oy:ssä. Asianajajana Sanna avustaa kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita monipuolisissa työoikeudellisissa asioissa, kuten muun muassa johtaja- ja työsopimuksiin, työehtosopimuksiin, yritystoiminnan uudelleen järjestelyihin, yhteistoimintaneuvotteluihin, työsuhteen päättämistilanteisiin sekä työturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi Sanna toimii asiamiehenä työoikeudellisissa riita-asioissa ja työrikosprosesseissa. Sanna myös kouluttaa ja luennoi erilaisista työoikeudellisista aiheista. Ennen asianajoalalle siirtymistään Sanna on työskennellyt muun muassa Työ- ja elinkeinoministeriössä työlainsäädännön valmistelutehtävissä.

Uusi työaikalaki tuli voimaan • Klo 11.35

Nico Steiner

Hallitusneuvos, työ- ja elinkeinoministeriö

Ajankohtaista työlainsäädännössä • Klo 11.05

Uusi työaikalaki tuli voimaan • Klo 11.35

Anne Tomperi

HR Director & General Counsel, Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiö (YTHS)

Anne Tomperilla on yli 10 vuoden kokemus HR- ja lakitehtävistä kotimaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa kaupan, teknologian ja terveydenhuollon aloilta. Hän on työskennellyt mm. restrukturointien, organisaatiomuutosten ja erilaisten kehityshankkeiden parissa.

Työyhteisöä kriisiyttävät muutokset – miten niistä eteenpäin? • Klo 15.15

Yrityskauppalinja

Joni Painilainen

Partner PwC M&A Legal

Linjan puheenjohtaja

Moderator: What does the future of AI has in store? (Panel discussion in English) • Klo 15.15

Susanna Mäkelä

Senior Director of Government Affairs, Microsoft

Tekoälyn eettiset lähtökohdat ja vaikutukset tulevaan • Klo 11.10

Andrei Donoghue

Head of IP and Technology Legal Services, PwC Finland

Tekoälyn käyttäminen yritysjärjestelyissä • Klo 11.40

Jani Arnell

Cybersecurity & Privacy Leader, PwC Finland  

Cyber Security in M&A • Klo 13.20

Daniel Himmel

Lead Consultant, Kira Systems  

Implementation of AI in M&A – practical perspective into the use of AI in M&A deals (Presentation in English) • Klo 14.30

Aamupäivän puhujat

Antti Merilehto

Tekoälyn matkaopas, tietokirjailija

Antti Merilehto, KTM, on toiminut tekoälyn kansanomaistajana Suomessa. Hänen kirjansa Tekoäly – matkaopas johtajalle oli vuoden 2018 myydyin bisneskirja. Antti toimii Houston Analyticsin kasvujohtajana ja on Tekoäly Nyt -podcastin host.

Juontaja ja moderaattori

Maija-Riitta Ollila

VTT, filosofi, työelämäprofessori ja tietokirjailija

Maija-Riitta on kirjoittanut kirjoja muun muassa etiikasta, vallasta ja johtamisesta. Tällä hetkellä hän on innostunut uusista teknologioista ja niiden vaikutuksesta yhteiskuntiin ja ihmisyksilöihin. Hänen viimeisin kirjansa Tekoälyn etiikkaa ilmestyi maaliskuussa 2019. Kestävä kehitys kaikissa muodoissaan on lähellä hänen sydäntään.

Tekoälyn etiikan uudet haasteet • Klo 9.05

Saara Ryhtä

Asianajaja, Osakas, Head of Corporate Advisory and M&A Practise, Head of On-Going Services Business Unit at Lexia Attorneys Ltd

Saara Ryhtä on toiminut yli 20 vuotta lakimiehenä teknologian ja vaativan yritysjuridiikan parissa, mm. toistakymmentä vuotta Fujitsun lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Asianajajana Saara tukee asiakkaita start-upeista pörssiyhtiöihin erilaisissa innovaatioihin, teknologiaan ja liikejuridiikkaan liittyvissä asioissa. Saara edustaa Lexia Asianajotoimistoa, joka on eturintamassa hyödyntämässä teknologian mahdollisuuksia juridiikan saralla.

Mikä on johtajan vastuu, kun tekoäly puuhailee omiaan? • Klo 10.15

Tutustu tapahtuman tarjontaan!

ASIAKASPALVELU
puh. 020 450 2040
asiakaspalvelu.koulutukset@edita.fi
Avoinna arkisin 8-16 (ma 9-16)